Ministerul Tineretului și Sportului

Direcții - Sport

România este noua campioană europeană la spadă fete!

După tenis şi box, un alt sport face România mândră! Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de aur, joi, după ce a învins Rusia cu scorul de 38-34, în finala probei, la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg (Franța).

România este noua campioană europeană la spadă fete. Ana-Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea și Simona Gherman (medaliată cu bronz în proba individuală la Strasbourg) au trecut în sferturi de reprezentantele Ucrainei, cu 45-31, iar în semifinale au învins Italia cu 29-24. Echipa Rusiei le-a avut în componență pe spadasinele Violetta Kolobova, Iana Zvereva, Liubov Șutova și Tatiana Gudkova.

Victoria echipei noastre a fost adusă de Simona Gherman, după ce tricolorele au fost conduse în cea mai mare parte a jocului.

______

Ministerul Tineretului şi Sportului, alături de Federaţia Română de scrimă, primeşte oficial echipa naţională feminină la scrimă. Evenimentul este prilejuit de câştigarea medaliei de aur de către sportivele Ana-Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea și Simona Gherman, la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg (Franța).

 “Fetele noastre merită recunoştinţa întregii ţări. Vreau să ne promovăm sportivii de performanţă – modele pentru copii şi tineri – pentru că astfel putem inspira şi atrage oamenii către sport. Sunt extrem de mândră să văd că după box şi tenis avem rezultate remarcabile şi la scrimă şi sunt convinsă că vom continua să fim campioni şi la alte sportui. Vă aştept pe toţi să susţinem şi să felicităm performanţa echipei feminine de spadă la Campionatele Europene.”, a precizat Gabriela SZABO.

 Gabriela SZABO, Ministrul Tineretului şi Sportului, le va primi pe campioane şi echipa de antrenori în Sala de Protocol a aeroportului Otopeni, de la ora 20:00. Alături de Ministru se va afla şi Col. George BOROI Comandant, Preşedinte al Clubului “STEAUA” şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Scrimă.