Ministerul Tineretului și Sportului

Elisabeta LIPĂ și Hans Klemm, întâlnire pe tema delegaților de tineret la Națiunile Unite

Evenimente

Elisabeta LIPĂ și Hans Klemm, întâlnire pe tema delegaților de tineret la Națiunile Unite

București, 29.01.2016, Ministrul Tineretului şi Sportului, doamna Elisabeta Lipã, a primit vizita Excelenţei Sale, domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Întâlnirea a avut loc în contextul derulãrii de cãtre Ministerul Tineretului şi Sportului a Programului Delegat de Tineret la Naţiunile Unite şi a deplasãrii celor doi delegaţi de Tineret, Anca Agachi şi David Timiş, la sesiunea de iarnã ce va avea loc în perioada 1-12 februarie a.c. la New York.

Doamna ministru Lipã şi-a exprimat satisfacţia faţã de interesul manifestat de Ambasadorul Statelor Unite ale Americii pentru domeniile tineretului şi sportului şi a subliniat dorinţa de a identifica iniţiative comune care pot fi dezvoltate în parteneriat de cãtre cele douã pãrţi.

Cu aceasta ocazie, autoritãţile române au lansat invitaţia reprezentanţilor Ambasadei Statelor Unite ale Americii sã facã parte din juriul desemnat pentru viitoare selecţie a delegaţiilor de Tineret.

La rândul sãu, ambasadorul Klemm a mulţumit pentru invitaţie şi şi-a exprimat intenţia de a cunoaşte mai bine prioritãţile strategice pe care instituţia noastrã le are pentru perioada urmãtoare. Domnia sa şi-a oferit tot sprijinul pentru colaborãri alãturi de Ministerul Tineretului şi Sportului. Totodatã, Excelenţa Sa şi-a reamintit cã în adolescenţã a participat la evenimente cu tematicã onusianã şi cã atât cât îi va permite agenda doreşte sã consilieze tinerii români în acest domeniu.

Delegaţii de Tineret şi-au prezentat mandatul, prioritãţile şi activitãţile de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilã, fãcând apel pentru un efort comun din partea autoritãţilor şi a societãţii civile. Aceştia au subliniat oportunitãţile imense pe care un astfel de program îl oferã tinerilor din România.