Ministerul Tineretului și Sportului

2 campioni din Centrul de Tip Familial Găvana

Media

2 campioni din Centrul de Tip Familial Găvana

  Doi copii instituționalizați din Centrul de Tip Familial Găvana, campioni la lupte greco-romane, ne-au vizitat astăzi, la sediul MTS. Împreună cu antrenorul lor, Ovidiu Croitor și cu prof. Gabriel Pătrășcan, de la CTF Găvana Pitești, cei doi copii au avut o întâlnire cu ministrul Bogdan Matei, căruia i-au povestit despre primele lor performanțe.

  Ionuţ Sandu, în vârstă de 16 ani și Robert-Marian Duțu, în vârstă de 14 ani, au reușit recent să ocupe locurile 1 și 2 la Memorialul pentru Cupa Ovidiu la lupte, în județul Constanța.

  Ionuț Sandu este deja campion național, la lupte greco-romane. El și-a petrecut copilăria, împreună cu frații săi, la Spitalul din Valea Iașului, iar în prezent, este instituționalizat la Centrul de Tip Familial Găvana, Pitești. Ionuț este elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul” Pitești.

  Robert Duțu are toate șansele să-i calce pe urmele colegului său, Ionuț, reluând activitatea sportivă de numai două luni, fiind a doua competiție la care participă și obținând a doua medalie.
Este elev în clasa a VIII-a, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Pitești, și-ar dori să ajungă acasă, dar familia nu-l poate susține.

  „Am cunoscut doi copii formidabili, muncitori și ambițioși. Din păcate nu au parte de bucuriile normale pe care ți le oferă părinții și familia, iar sportul le este o alinare. I-am felicitat pentru eforturile lor, pentru cum se luptă, de mici, cu greutățile vieții și i-am asigurat de sprijinul nostru, oricând au nevoie”, a declarat ministrul Bogdan Matei.