Ministerul Tineretului și Sportului

Au început înscrierile la cursul postuniversitar “altfel”  pentru lucrători de tineret și specialiști în domeniul tineretului

Noutăți

Au început înscrierile la cursul postuniversitar “altfel” pentru lucrători de tineret și specialiști în domeniul tineretului

Au început înscrierile la cursul postuniversitar “altfel”

pentru lucrători de tineret și specialiști în domeniul tineretului

Cursul postuniversitar Managementul resurselor educaționale pentru tineret așteaptă înscrieri pentru a forma o grupă sau mai multe care să debuteze în semestrul II al anului universitar 2016-2017. Cursul este inițiat și organizat de Universitatea de Vest din Timișoara împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și se desfășoară cu suportul Institutului Român de Educație a Adulților și al Centrului de Tineret din Timișoara acreditat de Consiliul Europei, gestionat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Cursul se adresează tuturor celor care lucrează în domeniul tineretului, îndeosebi lucrătorii și specialiștii de tineret care sunt implicați sau vor să se implice în activități educațioanle, de facilitare, consiliere, îndrumare, mentorat, management de proiecte de tineret, colaborare cu și pentru tineri.

Misiunea programului de formare este de a facilita   formarea   de competențe   în domeniul proiectării, implementării și realizării de activități dedicate dezvoltării personale și professională a tinerilor, relevante participării lor sociale responsabile.

Beneficiile pentru cursanți:

  • Recunoașterea și certificarea competențelor în domeniul lucrului cu tinerii și abordărilor inovative ale procesului de invățare;
  • Interactiunea cursanților, atât cu specialiști din mediul academic, cât și cu profesioniști din domeniul de tineret;
  • Realizarea practicii de specialitate într-un centru de tineret recunoscut la nivel european;
  • Posibilitatea de participare la stagii de formare profesională în Europa;
  • Dezvoltarea abilităților de accesare și implementare de proiecte de finanțare nerambursabile specifice domeniului de tineret.

În cadrul Galei Tineretului din România 2016, ediția a III-a, organizată în Timișoara, Capitala Tineretului din România care a obținut în acest an Înaltul Patronaj al Președintelui României, acest program postuniversitar a primit Premiul Special pentru lansare ca prim program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă.

Procedura de înscriere în ceea ce privește plata taxelor si cu prezentarea documentelor solicitate, necesare inscrierii, poate fi consultată în întregime aici.

Menționăm că toate cheltuilelile legat de curs sunt suportate de către participanți.

Specificăm faptul că acest curs postuniversitar va începe doar în măsura în care se va întruni numărul minim de 30 persoane pentru a forma o grupă de participanți.