Ministerul Tineretului și Sportului

COMUNICAT DE PRESĂ - Dezbatere - Strategia de Dezvoltare a Sportului în România – 2016-2032

Noutăți

COMUNICAT DE PRESĂ - Dezbatere - Strategia de Dezvoltare a Sportului în România – 2016-2032

Ministerul Tineretului și Sportului a organizat, joi, 22 septembrie a.c., dezbaterea “Strategia de Dezvoltare a Sportului în România – 2016- 2032”.

Dezbaterea s-a bucurat de prezența domnului viceprim-ministru Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care,  alături de doamna ministru al Tineretului și Sportului, doamna Elisabeta Lipă, și domnul profesor Adrian Stan au susținut necesitatea unor soluții concrete pentru relansarea sportului românesc.

La evenimentul organizat la sediul COSR, Casa ”Olimpică” au participat personalități ale lumii sportului, președinții de federații naționale, președinții de cluburi sportive, directorii de Direcții județene pentru tineret si sport, reprezentanți ai instituțiilor publice și private, experți în domeniu, pentru a găsi, împreună, soluțiile necesare revigorării și reformării sportului românesc.

Cu această ocazie, au fost dezbătute soluțile care să permită sportului românesc să se relanseze către marea performanță, după o perioadă în care a devenit tot mai evidentă necesitatea unui nou cadru legal de funcționare pentru educația fizică și sport.

Toți cei prezenți au reiterat nevoia ca acestă Strategie să fie acceptată si aplicată în sens larg, astfel încât să punem încă de pe acum, la început de ciclu olimpic, bazele redresării sportului românesc.

“Sportul românesc are nevoie de această reformă, astfel încât sa ne putem bucura din nou de rezultatele campionilor noștri. România este datoare să ofere generațiilor viitoare șansa și mai ales cadrul necesar pentru a avea succes în marile competiții internaționale”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.