Ministerul Tineretului și Sportului

Conferința dedicată Zilei Internaționale a Tineretului găzduită de MTS

Noutăți

Conferința dedicată Zilei Internaționale a Tineretului găzduită de MTS

București,12 august 2014, începând cu ora 10:00, în incinta Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), a avut loc conferinţa organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului. Evenimentul s-a desfăşurat la o zi după concursul de proiecte organizat de MTS în colaborare cu Guvernul României, la care au participat stagiarii din cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului României.

Mesajul de bun venit a fost adresat celor 100 de participanți prezenți la eveniment de domnul Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale, și de doamna Carmen Tocală, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Momentul a fost urmat de intervențiile domnului Dan Bulucea, Country Manager al Google în România, care a vorbit tinerilor despre online și inovație, și a doamnei Sandra Pralong, preşedinte fondator al Fundaţiei SynergEtica, care a vorbit despre valori și succes. Evenimenul a continuat cu discursul domnului Eugen Hriscu, medic psihiatru, intervenție raportată la tema stabilită de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru a marca Ziua Internaţională a Tineretului anul acesta, și anume Tinerii şi sănătatea mintală.

Conferinţa a fost urmată de festivitatea de premiere a câştigătorilor selectați de comisia de evaluare, compusă din 3 membri: doamna Nicoleta Călin, reprezentant al Programului oficial de Internship al Guvernului României, doamna Lelia Oanţă, reprezentant al Direcţiei pentru Strategii Guvernamentale şi domnul Vlad Ţone, reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului. În urma procesului de selecție, aceștia au stabilit cele cinci proiecte câştigătoare, care au câștigat câte 1000 de euro pentru implementare: AgriCult, Guvern Nou, România începe cu tine, Şcoala de Democraţie şi Apelul Civic. Premiile au fost decernate de domnul Radu Puchiu, Secretar de Stat în cadrul direcţiei Design şi Servicii Online a Guvernului României, coordonator al Programului oficial de Internship al Guvernului României.

În încheierea evenimentului, Cosmin Chiriţă, actual Delegat de Tineret la ONU, a vorbit participanților despre acest program, lansat de Minsterul Tineretului şi Sportului, și a promovat ediția de anul acesta privind selecţia următorilor Delegaţi de Tineret ai României la Naţiunile Unite, care este în desfășurare . Conform acestui program, doi tineri (o fată şi un băiat), vor avea posibilitatea de a reprezenta România la New York în cadrul Adunării Generale a ONU din septembrie/octombrie 2014 şi în Comisia pentru Dezvoltare Socială din februarie 2015.

Evenimentul a fost organizat de Ministerului Tineretului şi Sportului în colaborare cu Guvernul României, cu sprijinul internilor din cadrul MTS, şi este marcat pe harta evenimentelor desfăşurate cu prilejul Zilei Internaţionale a Tineretului din 2014, întocmită de Organizaţia Naţiunilor Unite.