Ministerul Tineretului și Sportului

Delegații de Tineret ai României la ONU la a 74-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU

Noutăți

Delegații de Tineret ai României la ONU la a 74-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU

  Delegații de Tineret ai României la ONU și-au dus la capăt cu brio una dintre cele mai importante misiuni, discursurile prezentate în cadrul celei de-a 74-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU.
Printre intervențiile din partea tinerilor din toată lumea, s-au auzit și vocile lui Teodor Blidaru și Linh Pham, reprezentând tinerii din România.

  “Agenda încărcată nu mi-a permis să fiu alături de cei doi tineri români, pe care i-am trimis cu mare încredere la New York. Le-am urat succes, le-am ținut pumnii de la distanță, iar acum pot să spun că sunt mândru că s-au prezentat impecabil și au trecut cu bine printr-un moment cu o mare încărcătură emoțională, prezentarea mesajului tinerilor din România în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite. Abia aștept ca cei doi să revină în țară și să ne povestească despre experiența lor și despre cum au simțit dificila misiune de Delegați de Tineret ai României la ONU”, a spus ministrul Bogdan Matei.

  “În luna septembrie, am realizat o consultare online cu tinerii, precum și o consultare cu organizațiile studențești și de tineret, am identificat principalele probleme ale tinerilor, pe care le-am inclus în agenda intervenției noastre. Printre acestea, îmbunătățirea accesului la un proces educațional calitativ și adaptat nevoilor pentru toți tinerii, incluzând tinerii din mediul rural, tinerii cu dizabilități, tinerii provenind din minorități etnice și mulți alții. Am subliniat importanța promovării unui stil de viață sănătos pentru tineri, având în vedere nu numai tratament, ci și prevenție. De asemenea, susținem că tinerii ar trebui să fie nu numai o voce, ci un partener real al organizațiilor internaționale și naționale în implementarea de politici și măsuri pentru tineri. Dorim să mulțumim MTS, MAE și tuturor celor care ne-au susținut”, au spus Teodor Blidaru și Linh Pham.