Ministerul Tineretului și Sportului

Federația Română de Scrimă a organizat joi seara Gala Scrimei Românești

Evenimente

Federația Română de Scrimă a organizat joi seara Gala Scrimei Românești

Federația Română de Scrimă a organizat joi seara tradiționala festivitate de premiere a laureaților anului. Gala Scrimei Românești i-a adunat pe toți campionii și antrenorii care s-au remarcat pe parcursul anului 2018, într-o atmosferă caldă și relaxată, unde întreaga familie a scrimei a socializat și a ciocnit un pahar de șampanie.
Invitat să asiste la ceremonie, ministrul tineretului și sportului a acordat premiul celei mai bune sportive a anului, vicecampioană mondială în 2018, Ana Maria Popescu.

„Am urmărit cu plăcere și cu emoție cum performerii acestui an ai scrimei românești au urcat pe scenă și au fost premiați. Este un sport de tradiție, care an de an își respectă blazonul și mă bucur să văd că avem atâția sportivi de valoare care privesc cu speranță și optimism spre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sper să lucrăm uniți și să ne sprijinim unii pe alții, pentru că avem același scop, dezvoltarea sportului și obținerea de performanțe”, a spus la festivitate Bogdan Matei.

Tot joi, ministrul TS a avut apoi și o întâlnire cu președintele COSR Mihai Covaliu și cu secretarul general George Boroi, în cadrul căreia, într-o discuție informală și relaxată, s-au pus bazele unei colaborări strânse între cele două foruri care coordonează sportul românesc, MTS și COSR.