Ministerul Tineretului și Sportului

Gabriela SZABO și Liviu DRAGNEA au semnat protocolul de colaborare privind dezvoltarea infrastructurii sportive românești pe perioada 2015-2016

Noutăți

Gabriela SZABO și Liviu DRAGNEA au semnat protocolul de colaborare privind dezvoltarea infrastructurii sportive românești pe perioada 2015-2016

Marți, 20 ianuarie 2015, Gabriela SZABO, Ministru al Tineretului și Sportului, și Liviu DRAGNEA, Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au semnat protocolul de colaborarea privind strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive în România. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul MDRAP.

Strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive din România se dezvoltă pe doi piloni interdependenți : dezvoltarea infrastructurii destinată sportului de masă și dezvoltarea infrastructurii pentru sportul de performanță.

Pilonul destinat sportului de masă cuprinde 34 de obiective, are un buget de 17.2 milioane de euro și presupune construcția a : 28 de săli de sport, 4 bazine de înot,2 minicomplexuri de sport.

Pilonul destinat sportului de performanță este împărțit în 18 obiective de infrastructură și are alocată o sumă  de 85.79 milioane de euro. În baza acestei sume se vor construi și/sau reabilita :5 Complexuri sportive,6 săli polivalente, 6 bazine de înot (din care: 2 olimpice și 4 polo),1 patinoar artificial.

Aşa cum este firesc să se întâmple, ministerul de specialitate, Ministerul Sportului, a elaborat strategia de dezvoltare a acestui domeniu, am lucrat împreună. Iar, pe baza acestei strategii elaborate de ministru şi de colegii Domniei Sale, Ministerul Dezvoltării Regionale (care este ministerul specializat în infrastructură în dezvoltarea investiţiilor), pe baza propunerilor de prioritizare din partea ministerului, finanţează aceste obiective de investiţii”,  declarat Liviu DRAGNEA, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

Pentru a creşte numărul bazei de selecţie, pentru a repoziţiona România în topul ţărilor care fac performanţă la competiţii, pentru a oferi condiţii de pregătire şi pentru a organiza evenimente de talie mondială este nevoie de un întreg context bine pus la punct şi de o revitalizare a întregului sistem sportiv din România. În acest sens Guvernul României, prin MDRAP, va investi în perioada 2015 – 2016 aproximativ 100 milioane de euro în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii sportive din România”, declarat Gabriela SZABO, Ministru al Tineretului și Sportului

Obiectivele de infrastructură sportivă dezvoltate în parteneriat cu MDRAP au termen de realizare sfârșitul anului 2016. Strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive are la bază Strategia Națională a Sportului 2014 -2020 realizată de Ministerul Tineretului și Sportului și propunerile punctuale făcute de către reprezentanții comunităților locale unde se vor realiza aceste obiective.