Ministerul Tineretului și Sportului

Gala Tineretului din România are loc la Baia Mare-Capitala Tineretului din România pe 11 noiembrie

Evenimente

Gala Tineretului din România are loc la Baia Mare-Capitala Tineretului din România pe 11 noiembrie

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018, începând cu ora 19.00, Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare organizează la Sala Sporturilor Lascăr Pană, Gala Tineretului din România.

Baia Mare – Capitala Tineretului din România este în această perioadă gazda a peste 800 de tineri. La eveniment și-au anunțat participarea Ioana Bran, Ministrul Tineretului și Sportului, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, Catalin Chereches, Primarul Municipiului Baia Mare, precum și miniștri și secretari de stat din Guvernul României, parlamentari, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile.

Aflată la a cincea ediție, Gala Tineretului din România este un eveniment inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, și are ca scop recunoașterea contribuției tinerilor la dezvoltarea comunităților din care fac parte. În acest an s-au înscris în competiție 143 de proiecte, la următoarele secțiuni:

 1. Antreprenoriat, muncă și angajabilitate
 2. Cultură
 3. Implicare civică și voluntariat
 4. Incluziune socială
 5. Internațional
 6. Învățare non-formală
 7. Mediu
 8. Sănătate
 9. Sport

De asemenea, se vor acorda și premii speciale, la următoarele categorii:

 1. Junior ONG – cel mai bun proiect derulat de o organizație neguvernamentală, înființată recent (2 ani)
 1. Premiu de popularitate

Premiul de popularitate se va acorda proiectului care va obține cele mai multe voturi în perioada 03 – 08 noiembrie 2018.

Totodată va fi recunoscută activitatea de tineret și studențească de la nivelul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret – DJST /Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București – DSTMB/ Caselor de Cultură ale Studenților – CCS/ Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei – CCSS Tei

 1. Cel mai activ Centru de tineret din cadrul DJST
 2. Cea mai activă Direcție Județeană pentru Sport și Tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București – privind activitatea de tineret
 1. Cea mai activă Casă de Cultură a Studenților, respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei – privind activitatea studențească

În cadrul Galei, se va desemna și titlul de Capitala Tineretului din România, orașul care va prelua titlul de la Baia Mare și care va fi capitală în anul 2019.

Jurnaliştii interesaţi să participe la eveniment sunt rugaţi să confirme prezenţa la telefon: 0799.89.01.31 până sâmbătă, 11 Noiembrie, ora 12:00.