Ministerul Tineretului și Sportului

Inaugurarea Complexului Sportiv “Centenar 2018 “

Noutăți

Inaugurarea Complexului Sportiv “Centenar 2018 “

  Ministrul Bogdan – Constantin Matei a ajuns astăzi în comuna Cumpăna, județul Constanța și a luat parte la inaugurarea Complexului Sportiv “Centenar 2018 “, investiție realizată prin Subprogramul “Complexuri Sportive”, derulat de Compania Națională de Investiții.

  Întâmpinat de primarul Mariana Gâju, Bogdan Matei s-a întâlnit la noua bază sportivă cu vicepremierul Daniel Suciu, cu președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, dar și cu președintele CNI, Manuela Pătrășcoiu.
La eveniment au fost prezente și personalități din sport: managerul Viitorului Gheorghe Hagi și Alin Petrache, președintele Federatiei Române de Rugby, au luat parte și ei la inaugurare.

  Inaugurarea complexului sportiv a debutat cu slujba de sfințire oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a fost urmată de acordarea diplomelor de recunoștință celor care au contribuit la realizarea acestei baze. Ministrul Bogdan Matei a luat cuvântul și a felicitat autoritățile locale pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și le-a mulțumit, după care a vizitat terenurile și pistele complexului “CENTENAR 2018” și s-a declarat încântat.

  Copiii clubului sportiv “VICTORIA CUMPĂNA” care au obținut medalii la Campionatele Naționale de Gimnastică Ritmică, au fost premiați și au testat noile terenuri.

  “Iată că Guvernul României investește cu prioritate în dezvoltare și în infrastructura sportivă, iar pe mine mă bucură foarte mult acest lucru pentru că ne-am asumat organizarea Campionatului European din 2020. Și cele 400 de stadioane se vor construi în România, fiind un mare plus pentru toți cei care vor să practice sport la noi în țară.

  Vreau să o felicit pe doamna primar și pe președintele Consiliului Județean Constanța pentru investiția în sport și nu numai în activitatea sportivă. Mă refer și la asigurarea condițiilor sportivilor pentru pregătire, deplasări și participări la competiții. Sper ca toți copiii din comuna Cumpăna să beneficieze de aceste facilități “, a afirmat Bogdan Matei în conferința de presă organizată cu ocazia inaugurării complexului sportiv.