Ministerul Tineretului și Sportului

Întâlnire informală cu Președintele Federației Române de Fotbal

Media

Întâlnire informală cu Președintele Federației Române de Fotbal

 

  Ministrul tineretului și sportului a avut joi o întâlnire informală cu Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Discuțiile, care au durat mai bine de o oră, s-au axat pe proiectele de dezvoltare ale fotbalului din eșaloanele inferioare, mai ales la nivel de copii și juniori, dar și din zonele rurale, pe competițiile zonale, pe fotbalul feminin și pe modul în care FRF și MTS și-ar putea uni resursele pentru extinderea eficientă a accesului copiilor și tinerilor la acest sport, numărul 1 ca popularitate în România.

  Bogdan Matei și Răzvan Burleanu au discutat apoi și despre proiectele de anvergură care privesc fotbalul de mare performanță, organizarea meciurilor din cadrul EURO 2020, dar și pregătirea unei candidaturi comune pentru găzduirea unor meciuri de la Cupa Mondială 2030.

   „Este prima întâlnire pe care o am cu președintele Burleanu. Vreau în primul rând să-l felicit pentru că a reușit în ultimii ani să dezvolte atât de mult fotbalul din România, fără să beneficieze de sprijin financiar de la bugetul statului. Am avut o discuție deschisă și ne-am asigurat reciproc de întreaga disponibilitate de a ne sprijini și de a lucra la proiecte comune. EURO 2020 se apropie cu pași repezi și sunt convins că FRF, împreună cu celelalte instituții ale statului, va reuși din nou să demonstreze celor de la UEFA și întregii lumi că România este capabilă să organizeze competiții de o asemenea anvergură”, a spus ministrul Bogdan Matei.