Ministerul Tineretului și Sportului

Întâlnire între Gabriela SZABO și Nicolae BĂNICIOIU la INMS

Noutăți

Întâlnire între Gabriela SZABO și Nicolae BĂNICIOIU la INMS

București, 31.09.2015, Miniștrii Sportului și Sănătății, Gabriela SZABO și Nicolae BĂNICIOIU au avut o întâlnire pe tema dezvoltării medicinei sportive. Evenimentul a avut loc la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din București. Cu această ocazie, cei doi demnitari au făcut o trecere în revistă a infrastructurii aflate în subordinea INMS.

”Medicina sportivă este o disciplină de graniță între științele sănătății și practica sportivă. Sportul în general, dar mai ales performanțele sportive sunt direct legate de modul cum este abordat actul sportiv din punct de vedere medical. De asemenea, recuperarea sportivilor este fundamentată pe principii ce țin de practica medicală.

În ceea ce privește dezvoltarea medicinei sportive, ne-am propus să găsim o soluție alături de Domnul Ministru BĂNICIOIU și echipa dumnealui, pentru a repoziționa colaborarea interinstituțională privind reformarea și întărirea acestei discipline. Deoarece, trebuie să recunoștem că medicina sportivă este o realitate a sportului românesc care trebuie să-și aducă o contribuție substanțială în sportul de masă, cât și în cel de performanță și înaltă performanță. Întâlnirea de astăzi face parte din procesul premergător pregătirii pentru Jocurile Olimpice din 2020”, a declarat Gabriela SZABO.

Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) Bucureşti este o instituţie sanitară cu caracter public şi are competenţa asupra întregii ţări. INMS Bucureşti asigură controlul medical iniţial (selecţie pentru sportul de performanţă) şi periodic circuit medico-sportiv la 4-6 luni) al sportivilor din loturile naţionale şi olimpice (juniori, tineret, seniori, veterani) şi al echipelor divizionare A/Liga Naţională de fotbal din Bucureşti.

Institutul a fost fondat în 1962 pentru a asigura și a dezvolta expertiză medico-sportivă la nivel național.