Ministerul Tineretului și Sportului

Liga Campionilor organizată de către Federația Română de Judo se desfășoară la Sala Polivalentă București

Evenimente

Liga Campionilor organizată de către Federația Română de Judo se desfășoară la Sala Polivalentă București

În acest weekend, Sala Polivalentă din București găzduiește cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa. 16 echipe își dispută supremația în Liga Campionilor și 19 echipe se vor afla pe tatami în cadrul Ligii Europei.
La concursul organizat de catre Federația Română de Judo participă 4 echipe din România, două în Liga Campionilor și două în Liga Europei: CSM București (masculin) și U CSM Dinamo Cluj-Napoca (feminin) – Liga Campionilor; CSM CSU Pitești (masculin) și SCM Deva (feminin) – Liga Europei.

Ministrul tineretului și sportului Bogdan Matei s-a aflat vineri la prima zi de întreceri, asistând și la festivitatea de deschidere și apoi la semifinale și finale. Seara, acesta a acordat medaliile de aur câștigătoarelor din finala feminină.

“Mă bucur că reușim să organizăm în România competiții atât de importante. Judo-ul este un sport de tradiție pentru noi, avem un palmares redutabil și acum arătăm nu numai că avem sportive de mare valoare ci și capacitatea de a organiza mari competiții, la standardele cele mai înalte. Sper să avem parte de întreceri spectaculoase, le ținem pumnii, edivent, românilor și îi îndemn din toată inima pe iubitorii de judo și de sport în general să meargă în aceste zile și să asiste la competiția de la Sala Polivalentă”, a spus ministrul Bogdan Matei.