Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Bogdan Matei a participat la Gala automobilismului din România

Evenimente

Ministrul Bogdan Matei a participat la Gala automobilismului din România

Timișoara a fost duminică seara capitala automobilismului din România. Peste 700 de persoane au participat la anuala Gală a Campionilor, organizată de FRAS la încheierea fiecărui sezon competițional.
Fastuoasa ceremonie de la Timișoara a adunat elita sporturilor auto din toată țara și a beneficiat și de prezența unor cunoscuți campioni precum Mihai Leu sau Dan Gârtofan și a câtorva invitați speciali, printre care ministrul tineretului și sportului Bogdan Matei, jucătoarea de tenis Ana Bogdan, Ioana Filimon – Miss România, artistul Ovidiu Lipan Țăndărică și mulți alții.

În 2018, sub egida FRAS au avut loc peste 120 de competiții de raliuri, viteză în coastă, drift, off road, karting, rally raid, super rally, viteză pe circuit pentru automobile istorice, time attack, auto slalom, slalom paralel și rally cross. Iar în acest an au fost organizate peste 100 de curse în 50 de orașe din România. Ca atare și premiile au fost numeroase, acordându-se aproape 600 de trofee speciale, cupe, diplome și plachete.

„A fost o gală extraordinară și vreau să-i felicit pe organizatori pentru eforturile depuse și pentru amploarea evenimentului. Mi-aș dori să avem cât mai multe federații care să-și onoreze la final de an sportivii prin asemenea festivități de anvergură. Sporturile auto sunt extrem de costisitoare și de riscante și majoritatea dintre sportivi le practică doar din pasiune, ceea ce este de apreciat. Am cunoscut mulți campioni, am stat de vorbă cu ei și m-au impresionat prin modestia lor. Sper să am cât mai curând ocazia să fiu prezent și la curse, pentru a-i vedea cum se întrec și vreau să adresez felicitări tuturor celor prezenți pentru că sunt o adevărată familie mare și unită ”, a declarat Bogdan Matei.