Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Bogdan Matei continuă seria întâlnirilor cu conducătorii federațiilor sportive

Evenimente

Ministrul Bogdan Matei continuă seria întâlnirilor cu conducătorii federațiilor sportive

Deschisă luni, seria întâlnirilor ministrului Bogdan Matei cu conducători ai federațiilor a marcat și marți multe și foarte constructive dezbateri, susținute cu prioritate pe tema metodologiei finanțării. În prezența secretarului de stat Cosmin Butuza și a directorului general Daniel Jianu, au răspuns invitației, în ordine, Gheorghe Savu, secretar general al F.R. Judo; Călin Găvruș, președintele F.R.Polo; Elisabeta Lipă, președinte F.R. Canotaj, împreună cu secretarul general al acestei federații, Sandu Pop; președintele F.R. Box, Vasile Cîtea; Dan Mihoc și Puiu Gaspar – președinte, respectiv secretar general la F.R. Schi- Biatlon; Alexandru Dedu, președintele federației de handbal, însoțit de secretarul federal Decebal Arnăutu; președinții de la atletism și rugby – Florin Florea, respectiv Alin Petrache. De asemenea, a venit în vizită Salvia Wood Lamont, președinta Comitetului Paralimpic Român.

Noua metodologie a fost apreciată de șefii federațiilor, Elisabeta Lipă exclamând chiar ”Jos pălăria!. Discuția cu președintele FR Canotaj a fost cea mai lungă și a atins subiecte diverse, care nu s-au limitat la ”aria” acestei discipline, fiind inclusiv de ordin organizatoric pe domeniul sport. Însă și în celelalte întâlniri s-au prezentat puncte de vedere interesante, pentru care ministrul Bogdan Matei le-a mulțumit tuturor, oferindu-le plachete de apreciere a activității desfășurate și ținând să mai felicite încă o dată lumea handbalului nostru pentru calificarea naționalei feminine în semifinalele C.E.din Franța, la care a fost prezent.

Aseară târziu, ministrul TS a avut o întâlnire și cu președintele FR Tenis George Cosac și cu secretarul general Răzvan Itu, în care cei doi conducători ai FRT și-au expus punctul de vedere și au explicat situația juridică și statutul actual al federației.

„Cu toții ne dorim o rezolvare cât mai rapidă a situației de la tenis, pentru că federația are nevoie de finanțare, iar sportivii și antrenorii au nevoie de bani ca să poată performa. Sper să se ajungă cât mai curând la o soluție optimă pentru ca acest sport să se poată dezvolta fără obstacole. În rest, ca și luni, sunt mulțumit și după seria de întâlniri de astăzi, am discutat îndelung cu mulți președinți de federații și sper să fim uniți și să lucrăm împreună cât mai bine, spre binele sportului, acesta este interesul nostru comun”, a concluzionat ministrul Bogdan Matei.