Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a întâlnit, astăzi, la Bruxelles, cu Roxana Maracineanu, ministrul sportului din Franța

Noutăți

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a întâlnit, astăzi, la Bruxelles, cu Roxana Maracineanu, ministrul sportului din Franța

  Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a întâlnit, astăzi, la Bruxelles, cu Roxana Maracineanu, ministrul sportului din Franța, în seria de evenimente de la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport, din cadrul Consiliului UE. Cei doi miniștri au confirmat relația strânsă pe care cele două Guverne și-o doresc în domeniul sportului și au stabilit câteva direcții și acțiuni concrete.

  „Am vorbit despre implicarea statului în a susține sportul de masă, despre expertiza în a promova marile evenimente sportive, de a le face atractive ca audiență și implicit finanaciar. Am discutat și despre proiecte cu finanțare directă care pot fi orientate și spre România pe linie francofonă, despre perfecționarea și pregătirea în Franța pentru sportivi și antrenori români sau despre a organiza meciuri amicale, de pregătire sau competiții în comun”, a precizat ministrul Ionuț Stroe.

  El a adăugat: „Voi discuta, la revenirea în țară, cu fiecare federație în parte pentru a stabili cum poate beneficia și cum poate folosi fiecare sport acest protocol dintre România și Franța”.

  Sportul de masă și implicarea statului pentru a susține performanța sunt și teme de preocupare comună pentru toate statele UE, în dorința de a realiza un Model Sportiv European care să țină seama de specificul țărilor și de cel al sporturilor. Discuțiile din aceste zile de la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport au avut în centru tocmai această idee de Model Sportiv European, precum și combatarea corupției în sport, buna guvernare în activitatea sportivă și protecția copiilor în sport.