Ministerul Tineretului și Sportului

MTS susține prin DJST Covasna Programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania

Noutăți

MTS susține prin DJST Covasna Programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania

În data de 3 martie 2015, la Centrul de Cultură Arcuș a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României,  lansarea oficială a programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania în jud. Covasna, eveniment organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna și The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tineri. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 și 24 de ani care, indiferent de mediul de proveniență, sunt încurajați să desfășoare activități de educație non-formală, care să le asigure o tranziție echilibrată de la adolescență la maturitate.

The Duke of Edinburgh’s International Award a fost inițiat de către Alteța Sa Regală Prințul Philip al Marii Britanii în 1956, fiind prezent în peste 140 de țări la nivel mondial. În România, programul este patronat de către Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Lansat la nivel naţional în iunie 2013 în cadrul Galei Regale, programul a ajuns şi în județul Covasna. Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna este  susţinător al programului. Lansarea a fost realizată în 3 martie scopul fiind de a crea o rețea județeană de susținători ai programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania care să faciliteze accesul tinerilor clujeni la această oportunitate unică.

Alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae, au participat Shajjad Rizvi – președintele The Duke of Edinburgh’s International Award Romania și Mihaela Stanciu – coordonatorul național, împreună cu reprezentanţii unor instituţii locale şi naţionale, precum domnul Vlad Țone – Director de Cabinet al Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Sebastian Cucu – Prefectul jud. Covasna, Bianca Dragomir – reprezentantul de tineret al României la ONU, doamna Marcela Ștefu – Inspector Şcolar General Adjunct Covasna sau doamna Laura Olteanu-director extensie Sf.Gheorghe a Universității Babes-Bolyai din Sf.Gheorghe.

Ca parte a lansării programului, reprezentanţii a mai multor organizaţii de tineret şi şcoli, au fost invitaţi să participe la Cursul de formare Lideri Award ce va avea loc la sf. Lunii martie. Liderii Award sunt persoane adulte care implementează programul The Duke of Edinburgh’s International Award în instituțiile de proveniență, mentorând tinerii înscrişi în program.

Pentru mai multe informații despre program accesați site-ul DJST Covasna sau  pagina web www.dofe.ro .