Ministerul Tineretului și Sportului

Programul weekendului 7-9 decembrie

Evenimente

Programul weekendului 7-9 decembrie

  Avem un weekend plin de competiții și de evenimente sportive. Vineri v-am arătat atmosfera de la cea mai puternică întrecere intercluburi de judo din Europa, cu Liga Campionilor și Liga Europei, unde ministrul tineretului și sportului i-a încurajat pe sportivii români, apoi a oferit premiile câștigătoarelor.

  Sâmbătă, am trecut de la sportul de elită la cel juvenil, practicat de copii și școlari și la fel de important pentru MTS.
Bogdan Matei a fost la Pechea, orașul de unde provin foștii mari campioni Lucian Bute și Steluța Luca și unde în aceste zile fosta mare jucătoare de handbal organizează cea de a șaptea ediție a Cupei Steluța Luca. Opt echipe, 120 de elevi și opt profesori își dispută la Pechea mult râvnita Cupă, odată cu multe speranțe ascunse în sufletul fiecărei fete, care se gândește că poate într-o zi va ajunge o a doua Steluța Luca.

  “A fost o mare plăcere să văd atâția copii, eleve de la școlile din zonă, cu câtă pasiune joacă și cât talent și pricepere arată deja la vârste mici. Este emoționant să vezi bucuria din ochii celor mici, atât pe teren cât și când primesc premii sau când ascultă câte un sfat de la Steluța. Chiar vreau să o felicit pe Steluța Luca pentru eforturile pe care le face, alături de autoritățile locale de aici care o sprijină și sunt convins că din atâția copii vor ieși peste niște ani multe campioane și sportive de valoare”, a spus Bogdan Matei.

Ministrul TS a revenit sâmbătă seara în București, pentru a fi prezent și la concursul Grand Ball de dans sportiv, o importantă întrecere internațională unde evoluează 327 de perechi din 23 de țări.

Duminică, ministrul Bogdan Matei va fi prezent la Timișoara la Gala Automobilismului, una dintre cele mai de anvergură festivități de premiere organizate de federațiile din România, iar seara, de la ora 19, vom ține cu toții pumnii naționalei de handbal a României în meciul contra Olandei, de la Campionatul European din Franța. Hai România!