Ministerul Tineretului și Sportului

Reuniunea directorilor generali din domeniul sportului din UE și Conferința “Avantajele practicării sportului într-un mediu organizat pentru persoane cu oportunități reduse “, desfășurate la Mamaia

Evenimente

Reuniunea directorilor generali din domeniul sportului din UE și Conferința “Avantajele practicării sportului într-un mediu organizat pentru persoane cu oportunități reduse “, desfășurate la Mamaia

Reuniunea directorilor generali de sport, eveniment organizat de către Ministerul Tineretului și Sportului în marja mandatului Preşedinţiei române la Consiliului Uniunii Europene, a avut loc la Mamaia, în perioada 12-13 iunie. La reuniune au fost prezenți reprezentanți la nivel de Director general de Sport din statele membre ale Uniunii Europene, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

Delegaţia Ministerului Tineretului și Sportului a fost condusă de către secretarul de stat Cosmin- Răzvan Butuza și subsecretarul de stat Cristina Andronic. Evenimentul a fost o platformă de discuții generate de bunele practici europene din domeniu. Având în vedere provocările actuale în context european, acțiunile promovate de România în domeniul sportului pe perioada exercitării Președinției se adresează obiectivelor aferente Planului de lucru al Uniunii Europene pentru Sport 2017-2020. Astfel, temele abordate sunt legate de rolul sportului în incluziunea socială și de conexiunea dintre sport și piața unică digitală.

Temele de dezbatere au fost cele cu referire la ”Rolul autorităților publice centrale și locale în promovarea sportului de masă”, precum și cele cu referire la piața  unică digitală și la beneficiile acesteia în sort, teme care  necesită soluţii şi modalităţi de implementare inovatoare.

Seria evenimentelor aferente PRES RO organizate de către Ministerul Tineretului și Sportului în domeniul sportului continuă cu desfășurarea Conferinței cu tema  Avantajele practicării sportului în mediu organizat pentru persoanele cu mai puține oportunități”  , în perioada 13-14 iunie.

Conferința s-a bucurat și de prezența fostei mari atlete, Gabriela Szabo, a Președintelui COSR,  Mihai Covaliu, a subsecretarului de stat Zsolt Gyongyossy , precum şi a numeroşilor invitaţi din partea organizaţiilor internaţionale şi reprezentanți ai cluburilor sportive interesaţi de problematicile puse în dezbatere.

Temele abordate în cadrul conferinței se referă la rolul social al sportului, la beneficiile practicării sportului de către copii și tineri din medii mai puțin avantajate  din zonele rurale sau orașe mici, precum și rolul sportului ca modalitate de promovare a toleranței.