Ministerul Tineretului și Sportului

Ședință a Comitetului Interministerial pentru EURO 2020

Media

Ședință a Comitetului Interministerial pentru EURO 2020

  Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, a condus joi, alături de consilierul onorific al Premierului, Gheorghe Popescu, o ședință a Comitetului Interministerial pentru EURO 2020.

  În cadrul reuniunii, care a avut loc la sediul Guvernului, instituțiile implicate în pregăririle pentru organizarea EURO 2020 și-au prezentat noutățile, respectiv stadiul și progresul lucrărilor.

  Astfel, reprezentanții Ministerului Transportului au anunțat că lucrările de la aeroportul Băneasa decurg bine și pot fi finalizate pe 1 mai 2020, iar cele de la calea ferată Gara de Nord – Otopeni continuă în ritm normal.

  De asemenea, și pe șantierele de la cele 3 stadioane din proiect se lucrează la turație maximă, iar constructorii spun că se vor respecta termenele de predare.

  Tot joi, reprezentanții FRF au făcut o amplă prezentare a proiectului legat de voluntari. Aceștia vor fi în număr de 1.000, în perimetrul din jurul stadionului, plus un număr de încă 1500 de voluntari coordonați de Primăria București.

  „Mă bucur că am avut o reuniune foarte utilă și că suntem în grafic pe toate planurile acestui proiect major. Țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ și au contribuit la progresul pregătirilor și îmi doresc ca succesorul meu să continue acest proiect și să îl ducă la bun sfârșit, astfel încât EURO 2020 să fie un real succes”, a spus ministrul Bogdan Matei.