Ministerul Tineretului și Sportului

Soluții pentru situația sălii de gimnastică de la CS Petrolul Ploiești

Media

Soluții pentru situația sălii de gimnastică de la CS Petrolul Ploiești

 Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a mers astăzi, 3 decembrie, la Ploiești pentru a discuta cu reprezentații autorităților locale și ai CS Petrolul Ploiești în vederea găsirii unor soluții în legătură cu situația existentă, la sala de gimnastică a clubului. La aceste discuții au participat și antrenorii secției de gimnastică, printre care și Corina Ungureanu, dublă campioană mondială și europeană.

 În urma acestor discuții, s-a stabilit demararea de urgență a unei expertize tehnice, în urma rezultatului acesteia urmând să se decidă felul în care se va acționa asupra clădirii, dacă va fi reabilitată sau construită o sală nouă.

 “Din fericire am gasit mari campioni, oameni care își doresc să facă performanță, dar starea în care se găsește această sală este improprie desfășurării activității sportive. Acesta este motivul pentru care nu am mai așteptat raportul Corpului de Control al ministrului să iasă, probabil miercuri vom avea concluzii clare și bine exprimate în acest raport și am preferat să vin astăzi aici pentru a găsi soluții pentru că din punctul meu de vedere mult mai important decât cauzele trecutului, vinovăția și responsabilitățile unora sau altora este să găsim soluții. M-am deplasat aici, am discutat cu atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții clubului și ai secției de gimnastică în vederea găsirii unor soluții imediate pentru ca în cazul unor lucrări de durată să nu fie perturbată activitatea sportivă. În această dimineață am vorbit de relocarea activității de gimnastică, a găsirii unor spații în care să se desfășoare activitatea de gimnastică, din păcate orașul Ploiești nu dispune de o sală adecvată cerințelor și rigorilor acestui sport în care s-ar putea monta aparatele pentru că au o anumită specificitate. Din punctul meu vedere efortul financiar pentru repararea, reabilitarea unei săli de sport este unul minim dacă este să ne raportăm la tradiția, la performanța și oamenii care sunt aici la Ploiești și țin in viață cu eforturi mari, pentru că asta e realitatea, un sport care în România are mult de suferit. Trăim din istorie, din tradiție, trăim din campionii care încă își dedică în condițiile grele, pe sume foarte mici, pentru a ține acest sport în viață”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

 “Am avut un dialog foarte bun cu ministerul, până acum a fost o opacitate totală legată în această discuție. În urma discuției pe care am purtat-o astăzi cu domnul ministru o să demarăm procedura pentru a realiza o expertizare a clădirii, expertizare care ne spune care vor fi pașii pe care îi vom facem în viitor . Dacă, de exemplu în urma acestei expertizări, costurile care implică lucrările de reabilitare a clădirii sunt mai mari de 60% față de construcția unei săli noi, decizia va fi relocare și de construire a unei clădiri noi și aici am găsit sprijinul din partea ministerului și probabil și din partea Guvernului pentru a putea susține această activitate de investiție. Dacă în urma expertizării, se ajunge la concluzia că se poate face o reabilitare a acestei clădiri și suma va fi sub acel 60% de care spuneam, am o promisiune din partea ministrelui că se va soluționa acea chestiune cu situația legată de predarea clădirii înapoi la MTS dacă ea nu a fost reabilitată la doi ani după ce a fost predată Primăriei pentru că aici e situație juridică, nu imposibilă, dar dacă nici nu a fost deschidere în rezolvarea acestor lucruri, nici nu puteai să o faci. În urma expertizării, la fel împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu sprijin guvernamental vom reabilita această clădire”, a declarat primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

 “Expertiza de care am vorbit și va fi demarată urgent nu va dura mai mult de o săptămână, în plus ne aflăm într-un moment fericit aș spune, cel al construcției bugetare de la anul, în funcție de ce zice expertiza pot fi cuprinși și banii pentru reparații. MTS nu va prelua clădirea, aceasta rămâne aici, există și un dialog pe care-l voi porni cu Compania Natională de Investiții, acolo sunt programe pentru construcția și reabilitarea sălilor de sport, există OG 25 care reglementează bine acest aspect și vom vedea, în urma expertizei ce cale este de urmat. Această sală este eligibilă pentru a fi finanțată de către programul CNI și probabil că acesta va fi actul normal și firesc”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.