Ministerul Tineretului și Sportului

Workshop-ul „Activi prin Sport: o şansă de nerefuzat copiilor României”

Media

Workshop-ul „Activi prin Sport: o şansă de nerefuzat copiilor României”

 Institutul Aspen România şi Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport au organizat joi workshop-ul „Activi prin Sport: o şansă de nerefuzat copiilor României”. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida programului „Joacă pentru Viaţă”, dezvoltat de Institutul Aspen România în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Liga Profesionistă de Fotbal, Institutul Sportiv Român şi UNEFS.

 Obiectivul principal al programului, inspirat de programul Project Play al Aspen Institute US, este demararea până în anul 2020, a unui proces de alfabetizare fizică a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, cu scopul de a stimula abilitatea, încrederea și dorința de a fi activ fizic pe tot parcursul vieții. Au fost dezbătute strategii pentru formarea resursei umane implicate ȋn dezvoltarea activităţilor motrice destinate preşcolarilor; ȋmbunătățirea accesului la infrastructura sportivă, inclusiv pentru copiii din mediile defavorizate; evaluarea individuală a abilităților fizice ale copiilor şi crearea cadrului care să permită recomandarea activităților fizice și sportive adecvate fiecărui copil.

 La dezbateri au fost prezenți ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, președintele COSR Mihai Covaliu, rectorul UNEFS Florin Pelin, directorul INCS Radu Bidiugan, Mircea Lucescu, Virgil Stănescu, studenți, cadre didactice, reprezentanți ai ONG-urilor, alți invitați.

 „Vreau să vă felicit pentru că de pe băncile UNEFS ies cadre didactice foarte bine pregătite. Am fost și profesor de educație fizică, și inspector școlar și știu din propria experiență cât de important este pentru un profesor să fie și bine pregătit, dar și foarte motivat. Se tot vorbește despre strategii, dar eu cred că este timpul să vorbim despre fapte și să vedem acțiuni concrete. Eu vreau să-i felicit și pe cei de la Institutul Aspen, pentru că ne-au adus împreună și avem astfel ocazia să ne spunem părerile și să realizăm unde avem de lucrat mai mult și ce este de îmbunătățit în acest domeniu”, a spus ministrul Bogdan Matei în deschiderea dezbaterilor.