Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela SZABO, a semnat astăzi Protocolul de colaborare privind Proiectul ARC

Tabere - Noutăți tabere

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela SZABO, a semnat astăzi Protocolul de colaborare privind Proiectul ARC

Bucureşti, 31 martie 2015, Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela SZABO şi Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, au semnat Protocolul de colaborare pentru realizarea Programului de Tabere ARC, destinat elevilor şi tinerilor români din afara graniţelor.

Evenimentul s-a desfăşurat la sediul DRRP din Aleea Alexe nr 10 în prezenţa reprezentanţilor celor două ministere, specialiştilor şi reprezentanţilor presei în politici de relaţii internaţionale.

“Conform cu Strategia Naţională pentru Tineret, programul pe care l-am elaborat, se adresează copiilor şi tinerilor români de peste hotare care îşi asumă în mod liber identitatea culturală românească – persoane de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, care locuiesc în afară frontierelor României. Eficienta acestui parteneriat se relevă prin promovarea imaginii României şi a românilor în rândul opiniei publice din statele de reşedinţa, de aceea, cred cu tărie că prin efortul nostru conjugat, vom consolida valorile culturale şi spirituale româneşti” a declarat Gabriela SZABO, Ministrul Tineretului şi Sportului.

În cadrul aceluiaşi eveniment, domnul Anghel Tâlvăr, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, a făcut referire la importanţa programului “ARC” ” afirmand ca acesta „ este înca o dovadă solidă, palpabilă a interesului deosebit pe care statul român şi Guvernul României îl acordă afirmării şi păstrării identităţii lingvistice, culturale, de tradiţii şi obiceiuri a tuturor comunităţilor româneşti.

„În acelaşi timp, acest program  – rezultat al colaborării între echipele MTS şi DPRRP – MAE, poate constitui un model de acţiune comună pentru diferitele instituţii ale statului care au în sfera de competenţă aspecte legate de problematica românilor de pretutindeni” declara Anghel Tâlvăr.

Proiectul ARC are o tradiţie de 7 ani. În 2015 sunt aşteptaţi în taberele din România peste 2000 de copii din diaspora.