Ministerul Tineretului și Sportului

COMUNICAT DE PRESĂ-Dezbatere Publica-

Noutăți

COMUNICAT DE PRESĂ-Dezbatere Publica-"Sportul în România - abordare participativă în modificarea şi completarea Legii nr. 69/2000 - Legea educației fizice şi sportului"

Astăzi, 28 iulie a.c., Ministerul Tineretului și Sportului, a organizat, alături de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, dezbaterea “Sportul în România – abordare participativă în modificarea şi completarea Legii nr. 69/2000 – Legea educației fizice şi sportului”.

Cu această ocazie, au fost dezbătute propunerile de modificări care să permită sportului românesc să se relanseze către marea performanță, după o perioadă în care a devenit tot mai evidentă necesitatea unui nou cadru legal de funcționare pentru educația fizică și sport.

Reprezentanții instituțiilor publice și private interesate, alături de cei ai societății civile, experți în domeniu sau iubitori ai sportului și-au expus punctele de vedere, aducând, astfel, o contribuție valoroasă, în spiritul nevoii recunoscute de dialog pe tema acestui set de elemente noi introduse în proiectul normativ.

După analizarea tuturor punctelor de vedere expuse și transmiterea răspunsurilor instituționale aferente, precum și după introducerea, în pachetul de modificări, a sugestiilor pertinente formulate cu această ocazie, rezultatul final ale acestor dezbateri va fi urmat de procedurile de avizare la nivelul ministerelor și guvernamental. Ulterior, propunerile vor fi dezbătute de către Parlamentul României.

MTS__04. MTS__05. MTS__07. MTS__08. MTS__15. MTS__17. MTS__19. MTS__20. MTS__21. MTS__24. MTS__25. MTS__26. MTS__10.