Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul tineretului și sportului a  participat la Evenimentul ”Iubește Europa! , desfășurat în Piața Universității

Evenimente

Ministrul tineretului și sportului a participat la Evenimentul ”Iubește Europa! , desfășurat în Piața Universității

Ziua Europei, 9 mai,  a fost sărbătorită în București în Piața Universității.

La eveniment au participat Corina Crețu, Comisar european pentru politica regională, Comisia Europeană, Marius Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Firea, Primar General al Municipiului București, Alina Bârgăoanu, Prof.univ.dr., Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA .

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti şi Institutul European din România (IER), cu sprijinul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov, Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București, Calea Europeană, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Publicul a luat parte la ateliere creative de meșteșuguri (olărit, țesut, semne de carte țesute, icoane pe sticlă, opincărit, împletituri textile și podoabe populare) și a asistat la momente artistice tradiționale din diverse state europene.

“ Avem obligația să-i învățăm pe tineri valorile care ne definesc ca națiuni, precum şi principiile care fac necesară Uniunea Europeană. Trebuie să readucem în prim plan altruismul, unitatea, solidaritatea, respectul, echitatea şi egalitatea de şanse. Fiecare tânăr merită să aibă un viitor, indiferent de țara, etnia sau religia din care provine. La mulți ani, Uniunea Europeană! La mulți ani, România! La mulți ani, tineri europeni!”, a declarat ministrul Dunca.